Soalan Sejarah SPM Kertas 2 2021 (Soalan Sebenar)

1 min


Soalan Sejarah SPM 2021. Soalan sebenar Sejarah Kertas 2 SPM 2021 yang dipaparkan sebagai bahan rujukan untuk guru dan pelajar. Juga sebagai gambaran bentuk-bentuk soalan yang akan dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan.

Kertas soalan ini terbahagi kepada 2 bahagian di mana bahagian A mengandungi 4 soalan struktur yang perlu dijawab dan merangkumi 40 markah. Manakala bahagian B, calon-calon perlu menjawab 3 soalan pemahaman dan esei daripada 5 soalan. Sebanyak 60 markah diperuntukkan.

Merangkumi kertas 1 dan kertas 2, mata pelajaran Sejarah merupakan subjek wajib lulus seperti Bahasa Melayu dan menjadi tiket utama calon-calon untuk ke peringkat seterusnya.

Ingat tentang fakta merupakan faktor penting untuk subjek ini  Kesilapan fakta boleh menyebabkan markah terjejajs atau gagal. Oleh itu persiapan rapi perlu dilakukan untuk mendapat keputusan cemerlang.

Di sini, kami mendoakan anda mendapat markah yang terbaik untuk subjek Sejarah dalam peperiksaan sebenar nanti. Tingkatkan usaha agar anda lebih bersedia untuk menjawab dan jangan lupa disertai doa serta solat Hajat.

Semoga kejayaan menjadi milik anda semua!

Lihat juga Soalan Sebenar – Soalan Sejarah SPM 2021 (Kertas 1)

Dapatkan contoh-contoh Soalan Sejarah SPM


0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

...

error: Content is protected !!