Soalan Sejarah SPM Kertas 1 2021 (Soalan Sebenar)

1 min


Sejarah SPMSoalan Sejarah SPM 2021. Soalan sebenar Sejarah Kertas 1 Sijil Pelajaran Malaysia-SPM 2021 sebagai bahan rujukan untuk guru dan pelajar. Soalan Kertas 1 ini adalah soalan aneka pilihan yang mengandungi 40 soalan yang perlu dijawab oleh calon.

Sejarah merupakan subjek wajib lulus di mana mata pelajaran ini merupakan penilaian utama selain dari subjek Bahasa Melayu untuk pelajar melanjutkan pelajaran ke universiti.

Subjek sejarah adalah berdasarkan kepada fakta dan setiap calon perlu mengingati fakta dengan tepat agar dapat memberikan jawapan yang betul dalam peperiksaan.

Semasa menjawab pastikan calon benar-benar memahami soalan, baca soalan tiga kali, untuk memahami soalan, mendapatkan jawapan bagi bacaan kedua dan mengesahkan jawapan bagi bacaan kali ketiga.

Semoga kertas soalan ini boleh menjadi panduan dan rujukan bagaimana bentuk soalan pada tahun ini. Semoga setiap calon SPM mendapat kejayaan yang cemerlang.

Sebagai tambahan, mata pelajaran Sejarah merupakan subjek wajib lulus bagi Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) bermula pada 2013. Syarat wajib lulus adalah sama seperti mata pelajaran Bahasa Melayu sebagai syarat untuk mendapatkan sijil SPM.

Lihat juga Soalan Sebenar Sejarah Kertas 2 SPM 2021

Dapatkan contoh-contoh Soalan Sejarah SPM


0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

...

error: Content is protected !!