Lakar Sejarah – Jadi Jutawan SSP BSN Pada Usia 17 Tahun

1 min


Rezeki… tuah badan apabila menjadi jutawan SSP BSN pada usia paling muda yang memenangi hadiah itu.

Seorang remaja lelaki berusia 17 tahun dari Pulau Pinang telah dinobatkan sebagai jutawan termuda Bank Simpanan Nasional Certificate Saving Certificate (BSN SSP) setelah dia memperoleh ganjaran RM1 juta dalam cabutan khas untuk April 2021.

Ketua eksekutif BSN Jay Khairil berkata, remaja yang berasal dari Teluk Kumbar itu mula menabung di BSN SSP dengan bantuan ibu bapanya.

“BSN sentiasa komited untuk mendorong budaya menabung di kalangan rakyat Malaysia terutama generasi muda. Kami telah melaksanakan usaha berterusan dan meningkatkan produk kami dari semasa ke semasa seperti produk unggulan kami, BSN SSP,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau berkata tahun ini, BSN menawarkan hadiah bernilai lebih RM30 juta kepada lebih daripada 19,000 pemenang dan upacara cabutan diadakan dengan mematuhi prosedur operasi standard dan disiarkan secara langsung di laman Facebook rasmi BSN, BSN Malaysia.

Pada bulan Jun dan Disember 2021, dua pemenang berpeluang memenangi hadiah BSN SSP RM1 juta.

Pelanggan yang ada dapat menambah simpanan SSP BSN mereka melalui kaunter BSN, mesin juruwang automatik, mesin deposit tunai, perbankan internet myBSN atau melalui saluran Ejen Bank BSN, sementara pelanggan baru dapat membeli SSP di semua cawangan BSN di seluruh negara.

Senarai pemenang boleh didapati di laman web BSN di www.bsn.com.my atau Facebook BSN Malaysia.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

...

error: Content is protected !!